Nytt mattematerial och ny skrivapp på iPad!

Förra veckan började vi jobba med ett nytt praktiskt matematikmaterial, Numicon. Det uppskattades mycket av eleverna och några kände igen det sedan tidigare. Vi kommer att jobba med Numicon minst två gånger i veckan.

Vi började också jobba med en ny app på Ipad, ASL (att skriva sig till läsning). Appen har inbyggd talsyntes så eleverna hör vilka bokstavsljud, ord och meningar de skriver. För att underlätta när vi skriver på Ipad har vi skaffat tangentbord. Vi påbörjade ett arbete i geografi där eleverna skriver om varsitt land i Norden eller Baltikum.

Hälsningar Anna och Helena

Mer information om Numicon finns på https://www.liber.se/Grundskola/Grundskola-ar-F-3/Matematik/Trana-mera/Numicon/

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1. Tord Torsson

Ser att det är engagerade barn som arbetar

2. Marie Almquist

Hej alla!
    Visst är Numicon ett spännande och kul material att jobba med!
    Hälsningar Marie

3. Kul att se barnen jobba!😊

4. Monne Pettersson

Vad kul att ni fortsätter att jobba med Numicon, jag kommer ihåg att treorna tyckte om materialet förra året. Och jag ser att ni jobbar med mycket svårare uppgifter nu.